Valcherm.com Skydivers in sunset
Valcherm.com Opleidingen Gevorderden Gear Store Kalender

Groepen springers | Lokaties | FFrip
  FFrip Intro | part 1 | part 2 | part 3 | part 4 | part 5                               


Contacteer ons
Reserveren
Video
Beste video's op het net.
Links
Een cadeaubon nodig ? 

Meer weten over de static-line opleidingen ?

Meer weten over de VrijeVal opleiding ?

 

 

 

Free Fly Rookie Instruction Program : PART 5

Doelstelling :

Orbitt

Orbitten in zowel zithouding als Head-Down is een combinatie van voorwaarts vliegen en draaien op hetzelfde moment. Het moeilijke hieraan is om op level te blijven. De Bff'er zal zich verkijken op de opgebouwde snelheid. Orbitten in Head-Down kan zeer snel gaan. Maak de Bff'er hierop attent.

De sprong :

Laat de Bff'er zelf kiezen welke exit die wil doen. In ieder geval gaat de initiator er eerst uit. Een seconde later volgt de Bff'er. De Bff'er zal het level verschil moeten overbruggen zonder dat die te laag komt. Eens op level gaat de Bff'er rondjes draaien rond de initiator. De instructeur blijft op heading. De Bff'er zal na elke ronde voor de initiator moeten stoppen om dan in tegenovergestelde richting terug te draaien. De Bff'er mag nooit verder dan twee meter van de initiator verwijderd zijn. De Bff'er kiest in welke houding de initiator gaat vliegen. De Bff'er zal het zich waarschijnlijk moeilijker maken dan hij of zij eigenlijk aankan. Maak tijdens de briefing de Bff'er erop attent welke zijn minder goede kanten zijn.
Dit zijn sprongen waar de Bff'er het meest vooruitgang op maakt. Afzwaaien op 4000 ft.en tracking haaks op de vliegas.
Tijdens de sprong steeds zo lang mogelijk oogcontact houden.

Debriefing :

  • Vraag aan de Bff'er om zelf de sprong te beoordelen en zelf de eventueel gemaakte fouten te omschrijven (+ reden en correctie)
  • Hamer er steeds op dat de basisbeginselen van de FFrip in elke sprong primair is. Veiligheid voorop (zie inleiding).
  • Duid op elke fout. Maak na deze laatste sprong de Bff'er er op attent welke zijn minder goede kanten zijn zodat hij of zij er nog verder op kan oefenen. Het is niet slecht om na deze sprong de Bff'er mee te nemen met een drie of een viermanssprong. De Bff'er zal dan eens te meer merken welke de vruchten zijn van deze FFrip. Het drukt hem ook wel met de neus op het feit dat die nog veel sprongen zal moeten doen voor die met een drie of meermansformatie kan meevliegen.
 

© 2003-2017 - Skydive vzw - +32 2 880 99 56 - info@valscherm.com