Valcherm.com Skydivers in sunset
Valcherm.com Opleidingen Gevorderden Gear Store Kalender

Soorten opleiding | Lokaties | Verslag Royan 2004 | Jargon | Cadeaubon
        AFF | Static-line | 4+1 | 4+Surf | Tandem                              


Contacteer ons
Reserveren
Video
Beste video's op het net.
Links
Een cadeaubon nodig ? 

Meer weten over de static-line opleidingen ?

Meer weten over de VrijeVal opleiding ?

 

 

 

De Static-Line opleiding is de "klassieke" opleiding tot het parachutespringen.

Je opent bij deze manier van parachutespringen niet zelf je parachute, deze wordt geopend door een lijn, de Static-Line die met een haak aan het vliegtuig vastzit.Voor de para-opleiding worden twee dagen uitgetrokken, hierin wordt ruimschoots aandacht besteed aan de theoretische en praktische aspekten van het springen; de nadruk ligt op de veiligheid.

 
 
 

Enkele zaken die hierbij aan de orde komen zijn; introduktie en besturing van de matras-parachute, hoe te handelen bij uitzonderlijke situaties, de afsprong uit het vliegtuig en het vouwen van de parachute. De eerste sprongen worden uitgevoerd volgens het static-line principe. Hierbij wordt de parachute door een in het vliegtuig vastgehaakte lijn (de static-line) automatisch geopend direkt na de afsprong (al onze parachutes zijn voorzien van een veiligheidssysteem voor een automatische opening van de reserve parachute). De sprongen worden uitgevoerd op 1200 meter hoogte.

Eenmaal onder de parachute vindt er stuurbegeleiding plaats d.m.v. radio's totdat men weer veilig met beide benen op de grond staat. De sprongen worden vanuit het vliegtuig deels op video vastgelegd. Het bespreken van de sprongen gebeurt aan de hand van video-opnamen en waarnemingen van de instrukteurs in het vliegtuig en op de grond. Na minimaal 5 static-line sprongen kan een goede kursist(e) zijn of haar eerste vrije val maken. Deze wordt uiteraard na een grondige vervolginstruktie uitgevoerd vanaf 2000 meter hoogte, waarna dit heuglijke feit 's avonds wordt gevierd! Afhankelijk van de vorderingen van de kursist(e) wordt daarna op 2000 en 3000 meter begonnen met het uitvoeren van de oefeningen voor het behalen van de verdere brevetten.

Alle verrichtingen van de sprongen worden bijgehouden in een persoonlijk logboek dat aan het einde van de kursus aan u wordt meegegeven. Al bij 5 sprongen ontvangt u het Static Line Brevet. De praktijk wijst uit dat het dubbele aantal sprongen gemaakt kan worden (de sprongen kunnen per stuk worden bijgekocht).

Door de intensieve training op de grond en het toezicht in de lucht tijdens de sprong, worden o.a. de technieken voor de exit en vrije val met succes beoefend. Naarmate de kursist(e) zich verder bekwaamt, gaan oefeningen zoals draaien, salto's voor- en achterover, een grotere rol spelen. 

Waar, wanneer en hoeveel ?


 

© 2003-2024 - Skydive vzw - +32 2 880 99 56 - info@valscherm.com